Približava se i kraj projekta „Aduro žena 2“

Nakon nepunih 8 mjeseci trajanja, približava se i kraj projekta „Aduro žena 2“. Projektom je zaposleno 25 žena koje su obilazile i pružale pomoć za 150 krajnjih korisnika sa pordučja grada Knina te općina Biskupije, Civljana i Kijeva.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog Socijalnog fonda u 85%-tnom iznosu te 15%-tnom iznosu sredstvima iz proračuna Republike Hrvatske.

Ukupan iznos projekta iznosio je 163.886,12€ (1.234.800,00 kuna,) a ukupno je trajao 8 mjeseci, od čega su žene radile 6 mjeseci.

Obvezni partneri na projektu su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Šibenik i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Knin, ujedno partner na projektu bila je i općina Civljane.

U sklopu projekta podijeljeno je 888 paketa kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike, a iste su koristile žene kao sredstva za rad.

Nadamo se da će se faza IV. čim prije nastaviti te da prekid između projekata neće biti veliki jer su se krajnji korisnici, a tako i žene naviknuli jedni na druge. Ovaj projekt svima puno znači te je uvelike utjecao na svačiju budućnost, naravno u pozitivnom smislu – poručuju iz udruge djelatnici Aduro projekata.